Najczęściej kupowane

  • Pomidory Malinowe
    Pomidory Malinowe

    Pomidory malinowe - mają duże owoce o malinowo-czerwonym kolorze,...

    4,00 zł
  • Ziemniaki
    Ziemniaki "Vineta"

    Ziemniak – gatunek rośliny należący do rodziny psiankowatych....

    3,00 zł
  • Podudzie z Kurczaka
    Podudzie z Kurczaka

    Podudzie z kurczaka - uzyskiwane jest po rozbiorze tuszki kurczaka....

    0,99 zł
  • Bułka Zwykła
    Bułka Zwykła

    Bułka zwykła - mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól,...

    1,09 zł
  • Jabłka
    Jabłka

    Jabłka to owoce jabłoni, drzewa uprawianego w sadach i ogrodach....

    1,75 zł
  • Pomidory
    Pomidory

    Pomidor – sekcja w obrębie rodzaju psianka obejmująca grupę...

    2,00 zł
  • Udko z Kurczaka
    Udko z Kurczaka

    Udko z Kurczaka - najczęściej podaje się pieczone w piekarniku lub...

    2,00 zł
  • Rzodkiewka
    Rzodkiewka

    Rzodkiewka – odmiana rzodkwi zwyczajnej. Jest uprawiana w wielu...

    2,00 zł

Ostatnio przeglądane

Ziemniaki Zobacz większe

Ziemniaki "Vineta"

Nowy produkt

Ziemniak – gatunek rośliny należący do rodziny psiankowatych. Nazwa „ziemniak” odnosi się tak do całej rośliny, jak i do jej jadalnych, bogatych w skrobię bulw pędowych, z powodu których ten gatunek uprawia się na skalę masową.

Więcej szczegółów

3,00 zł za 1 kg

Dostawca:
Gospodarstwo Rolne Paweł Bereś

Więcej informacji

Aby zamówić np. 1,7 kg danego produktu, należy wybrać jednostkę sprzedaży 0,1 kg i ilość 17, można również 0,5 kg x 3 dodać do koszyka, a następnie 0,1 kg x 2 też dodać do koszyka. Przepraszamy za niedoskonałość naszego sklepu, robimy wszystko aby zakupy u nas były czystą przyjemnością :)

Wartości energetyczne i odżywcze Ziemniaków (w 100g)

Wartość energetyczna 77 kcal / 322 kJ
Białko 2,02 g
Tłuszcz ogółem 0,09 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,026 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,002 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,043 g
Kwasy tłuszczowe omega-3 0,010 g
Kwasy tłuszczowe omega-6 0,026 g
Węglowodany 17,47 g
Błonnik pokarmowy 2,2 g
Witamina A 2 I.U.
Witamina D 0 I.U.
Witamina E 0,01 mg
Witamina K 1,9 µg
Witamina C 19,7 mg
Witamina B1 0,080 mg
Witamina B2 0,032 mg
Witamina B3 (PP) 1,054 mg
Witamina B6 0,295 mg
Kwas foliowy 16 µg
Witamina B12 0 µg
Kwas pantotenowy 0,296 mg
Wapń 12 mg
Żelazo 0,78 mg
Magnez 23 mg
Fosfor 57 mg
Potas 421 mg
Sód 6 mg
Cynk 0,29 mg
Miedź 0,12 mg
Mangan 0,15 mg
Selen 0,3 µg
Fluor ~
Cholesterol 0 mg
Fitosterole 5 mg

Przepis

Ziemniaki faszerowane czterema nadzieniami

Składniki
  • 15 dag grzybów                    
  • 1 cebulka                                                    
  • 1 łyżeczka masła                                              
  • rozmaryn                              
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego                                  
  • 5 dag twarogu
  • 1 ząbek czosnku
  • kawałek ogórka
  • koperek
  • 10 dag twarożku ziarnistego
  • dymka
  • 10 dag mozzarelli
  • pomidor
  • bazylia
  • sól, pieprz                                        
Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz, osusz. Każdy owiń osobno w folię aluminiową. Włóż do piekarnika o temp. 200 st. C i piecz ok. godziny.
Grzyby oczyść, opłucz, pokrój w paski. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle. Dodaj grzyby, przesmaż, podduś, dopraw solą, pieprzem i odrobiną rozmarynu.
Twarożek rozmieszaj z jogurtem. Ogórek obierz, zetrzyj na dużych oczkach, odciśnij. Dodaj do twarożku razem z przeciśniętym czosnkiem  i koperkiem, dopraw.
Twarożek ziarnisty wymieszaj z posiekaną dymką. Dopraw solą i pieprzem.
Mozzarellę i pomidor pokrój w kostkę. Wymieszaj z bazylią.
Przestudzone ziemniaki płytko wydrąż. Każdym farszem nadziej dwa ziemniaki. Te z grzybami i mozzarellą zapiecz przez 15 min w temp. 200 st. C