Najczęściej kupowane

  • Pomidory Malinowe
    Pomidory Malinowe

    Pomidory malinowe - mają duże owoce o malinowo-czerwonym kolorze,...

    4,00 zł
  • Ziemniaki
    Ziemniaki "Vineta"

    Ziemniak – gatunek rośliny należący do rodziny psiankowatych....

    3,00 zł
  • Podudzie z Kurczaka
    Podudzie z Kurczaka

    Podudzie z kurczaka - uzyskiwane jest po rozbiorze tuszki kurczaka....

    0,99 zł
  • Bułka Zwykła
    Bułka Zwykła

    Bułka zwykła - mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól,...

    1,09 zł
  • Jabłka
    Jabłka

    Jabłka to owoce jabłoni, drzewa uprawianego w sadach i ogrodach....

    1,75 zł
  • Pomidory
    Pomidory

    Pomidor – sekcja w obrębie rodzaju psianka obejmująca grupę...

    2,00 zł
  • Udko z Kurczaka
    Udko z Kurczaka

    Udko z Kurczaka - najczęściej podaje się pieczone w piekarniku lub...

    2,00 zł
  • Rzodkiewka
    Rzodkiewka

    Rzodkiewka – odmiana rzodkwi zwyczajnej. Jest uprawiana w wielu...

    2,00 zł

Ostatnio przeglądane

Pomidory Zobacz większe

Pomidory

Nowy produkt

Pomidor – sekcja w obrębie rodzaju psianka obejmująca grupę gatunków wyodrębnianych dawniej w rodzaj pomidor. Rośliny te pochodzą z zachodniej części Ameryki Południowej. Jeden z gatunków – pomidor zwyczajny – jest rozpowszechnioną rośliną warzywną. Pomidor ma szerokie zastosowanie kulinarne. 

Cena: 7,99 zł/kg
Waga: 1 szt ~ 250 g

Więcej szczegółów

2,00 zł za szt.*

Więcej informacji

*Waga oraz cena jest orientacyjna. Zamawiany produkt, może mieć inną wagę, a co za tym idzie jego koszt będzie inny.

Wartości energetyczne i odżywcze Pomidorów (w 100 g)

Wartość energetyczna 15kcal
Woda 94.8g
Popiół 0.5g
Białko ogółem 0.9g
Białko zwierzęce 0g
Białko roślinne 0.9g
Cholesterol 0mg
Węglowodany ogółem 3.6g
Sacharoza 0.1g
Laktoza 0g
Skrobia 0.1g
Błonnik pokarmowy 1.2g
Sód 8mg
Potas 282mg
Wapń 9mg
Fosfor 21mg
Magnez 8mg
Żelazo 0.5mg
Cynk 0.26mg
Miedź 0.06mg
Mangan 0.06mg
Jod 1.1mg
witamina A (ekwiwalent retinolu) 107μg
retinol 0μg
beta karoten 640μg
witamina D 0μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu) 1.22mg
witamina B1 (tiamina) 0.064mg
witamina B2 (ryboflawina) 0.042mg
Niacyna 1mg
witamina B6 (pirydoksyna) 0.15mg
foliany (kwas foliowy) 39μg
witamina B12 (cyjanokobalamina) 0μg
witamina C 23mg

Przepis

Pomidory faszerowane mozzarellą

Składniki
  • 6 pomidorów
  • czarne oliwki
  • 3 kulki mozzarelli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Myjemy pomidory. Jeżeli chcemy obrać je ze skórki, robimy u podstawy nacięcie w formie krzyżyka, zanurzamy na kilka sekund we wrzącej wodzie, a następnie studzimy pod strumieniem zimnej wody. Teraz skórka odchodzi sama.
Odcinamy czubek pomidora. Wybieramy jego środek za pomocą małej łyżeczki, by nie uszkodzić ścianek.
Kroimy kulkę mozzarelli. Wkładamy ją po kawałku do środka pomidora, skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, doprawiamy do smaku. Nakładamy czubek pomidora. Gotowe.