Najczęściej kupowane

  • Pomidory Malinowe
    Pomidory Malinowe

    Pomidory malinowe - mają duże owoce o malinowo-czerwonym kolorze,...

    4,00 zł
  • Ziemniaki
    Ziemniaki "Vineta"

    Ziemniak – gatunek rośliny należący do rodziny psiankowatych....

    3,00 zł
  • Podudzie z Kurczaka
    Podudzie z Kurczaka

    Podudzie z kurczaka - uzyskiwane jest po rozbiorze tuszki kurczaka....

    0,99 zł
  • Bułka Zwykła
    Bułka Zwykła

    Bułka zwykła - mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól,...

    1,09 zł
  • Jabłka
    Jabłka

    Jabłka to owoce jabłoni, drzewa uprawianego w sadach i ogrodach....

    1,75 zł
  • Pomidory
    Pomidory

    Pomidor – sekcja w obrębie rodzaju psianka obejmująca grupę...

    2,00 zł
  • Udko z Kurczaka
    Udko z Kurczaka

    Udko z Kurczaka - najczęściej podaje się pieczone w piekarniku lub...

    2,00 zł
  • Rzodkiewka
    Rzodkiewka

    Rzodkiewka – odmiana rzodkwi zwyczajnej. Jest uprawiana w wielu...

    2,00 zł

Ostatnio przeglądane

Udko z Kurczaka Zobacz większe

Udko z Kurczaka

Nowy produkt

Udko z Kurczaka - najczęściej podaje się pieczone w piekarniku lub na grillu, ale także duszone lub gotowane. Można z nich robić zupy, rosoły, wywary oraz potrawki. Najczęściej obtacza się je w panierce z bułki tartej oraz jajku, a następnie smaży w głębokim tłuszczu, co sprawia, że skórka jest bardzo chrupiąca. Do dań z kurczakiem doskonale pasują ziemniak.

Cena: 9,99 zł/kg
Waga: 1 szt ~ 200 g

Więcej szczegółów

2,00 zł za szt.*

Dostawca:
Florian Węcławiak

Więcej informacji

*Waga oraz cena jest orientacyjna. Zamawiany produkt, może mieć inną wagę, a co za tym idzie jego koszt będzie inny.

Wartości energetyczne Udka z Kurczaka (w 100 g)


Wartość energetyczna 187kcal
Woda 69.9g
Białko ogółem 18.2g
Białko zwierzęce 18.2g
Białko roślinne 0g
Cholesterol 83mg
Węglowodany ogółem 0g
Sacharoza 0g
Laktoza 0g
Skrobia 0g
Błonnik pokarmowy 0g
Sód 79mg
Potas 198mg
Wapń 10mg
Fosfor 149mg
Magnez 21mg
Żelazo 1mg
Cynk 1.8mg
Miedź 0.1mg
Mangan 0mg
witamina A (ekwiwalent retinolu) 123μg
retinol 37μg
beta karoten 0μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu) 0.4mg
witamina B1 (tiamina) 0.1mg
witamina B2 (ryboflawina) 0.2mg
Niacyna 5.4mg
witamina B6 (pirydoksyna) 0.3mg
foliany (kwas foliowy) 11μg
witamina B12 (cyjanokobalamina) 0.3μg
witamina C 2.5mg

Przepis

Udka kurczaka w majonezie

Składniki
  • 4 udka kurczaka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 3-4 łyżki ketchupu pikantnego lub łagodnego w zal. od upodobań
  • sól, pieprz, czosnek do smaku
  • bułka tarta do posypania
Przygotowanie

Udka natrzeć solą, czosnkiem (ile kto lubi), oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zostawić na co najmniej pół godziny. Następnie ułożyć w naczyniu do pieczenia wysmarowanym lekko tłuszczem.Można podlać odrobiną wody. Majonez wymieszać z ketchupem, polać mieszaniną udka. Wstawić pod przykryciem do pieczenia na ok 30-40 minut, następnie odkryć posypać bułką tartą i piec jeszcze jakieś 20-30 minut. Po upieczeniu wierzch raczej nie jest chrupiący, ale tak ma być. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką. Ja najbardziej lubię z surówką z białej kapusty.