Najczęściej kupowane

  • Pomidory Malinowe
    Pomidory Malinowe

    Pomidory malinowe - mają duże owoce o malinowo-czerwonym kolorze,...

    4,00 zł
  • Ziemniaki
    Ziemniaki "Vineta"

    Ziemniak – gatunek rośliny należący do rodziny psiankowatych....

    3,00 zł
  • Podudzie z Kurczaka
    Podudzie z Kurczaka

    Podudzie z kurczaka - uzyskiwane jest po rozbiorze tuszki kurczaka....

    0,99 zł
  • Bułka Zwykła
    Bułka Zwykła

    Bułka zwykła - mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól,...

    1,09 zł
  • Jabłka
    Jabłka

    Jabłka to owoce jabłoni, drzewa uprawianego w sadach i ogrodach....

    1,75 zł
  • Pomidory
    Pomidory

    Pomidor – sekcja w obrębie rodzaju psianka obejmująca grupę...

    2,00 zł
  • Udko z Kurczaka
    Udko z Kurczaka

    Udko z Kurczaka - najczęściej podaje się pieczone w piekarniku lub...

    2,00 zł
  • Rzodkiewka
    Rzodkiewka

    Rzodkiewka – odmiana rzodkwi zwyczajnej. Jest uprawiana w wielu...

    2,00 zł

Ostatnio przeglądane

Podudzie z Kurczaka Zobacz większe

Podudzie z Kurczaka

Nowy produkt

Podudzie z kurczaka - uzyskiwane jest po rozbiorze tuszki kurczaka. Mięso jest miękkie, delikatne i soczyste. Podudzie z kurczaka jest dobrym źródłem łatwo przyswajalnego białka zwierzęcego, witamin z grupy B oraz składników mineralnych cynku, magnezu i potasu. Najczęściej podaje się pieczone w piekarniku lub na grillu, ale także duszone lub gotowane.

Cena: 9 zł/kg
Waga: 1 szt ~ 110 g

Więcej szczegółów

0,99 zł za szt.*

Dostawca:
Florian Węcławiak

Więcej informacji

*Waga oraz cena jest orientacyjna. Zamawiany produkt, może mieć inną wagę, a co za tym idzie jego koszt będzie inny.

Wartości odżywcze Podudzia z Kurczaka (w 100 g)

Wartość energetyczna 161 kcal
Białko 19 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 0 g

Przepis

Podudzia faszerowane fetą i ziołami

Składniki

  • podudzia z kurczaka, 8 szt
  • ser feta, 1 opakowanie
  • tymianek, 2 łyżeczki
  • oregano, 2 łyżeczki
  • rozmaryn, 2 łyżeczki
  • ulubione przyprawy
  • olej

Przygotowanie

Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.
Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.
Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.
Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.